Оm Foreningen

Serbisk forening og venner i Norge, Viken "Mihajlo Pupin" ble stiftet i desember 2020 i Fredrikstad, Norge. Foreningen er oppkalt etter den verdensberømte serbiske forskeren og fysikeren Mihajlo Pupin, kjent for sine vitenskapelige oppfinnelser og oppdagelser som er betydningsfulle for dagens sivilisasjon.

 

Foreningen er en frivillig, upolitisk og uavhengig organisasjon stiftet av serbere og deres norske venner som bor i Norge. Målet til foreningen er å dyrke serbiske tradisjoner og serbisk kultur samt å utvikle vennskap og gjensidig samarbeid mellom det serbiske og det norske folk.

 

Foreningen er åpen for alle som ønsker å bli med. Humanitært arbeid er en viktig aktivitet for foreningen. Målene  skal realiseres gjennom diverse former: møter, foredrag, opplysninger, aksjoner, idrettsarrangementer, utflukter, samvær og ulike former for gjensidig bistand, samarbeid med andre klubber og foreninger, samarbeid med samfunnsinstitusjoner i Norge, Serbia og RS, og andre land av interesse for Foreningen.

 

 

 

 

Foreningens styre

Dobrinko Socanski

Styreleder

Dobrinko Sočanski (57) ble født i Veliko Središte, Vršac. Han ble uteksaminert fra Det medisinske fakultetet i Beograd i 1991, hvor han også fikk sin mastergrad i nevrologi i 1999. Fra 1991-2001 jobbet han på klinikken for nevrologi og psykiatri for barn og ungdom i Beograd som pediatrisk nevrolog og epileptolog. Fra 2001 til 2019 jobbet han i Stavanger som barne- og ungdomspsykiater. Han er gift, har en datter og et barnebarn.

Vladimir Filipovic

Nestleder

 

Vladimir Filipović (37) ble født i Gnjilane. Han bor og jobber i Sarpsborg. Han er gift og far til tre barn. Hans yrke er fysioterapeut. 

Kristina Socanski Celik

Kultur

Kristina Sočanski (30) ble født i Beograd. 11 år gammel flyttet hun til Stavanger med familien. Hun er pianist og pedagog av yrke og prisvinner i flere internasjonale konkurranser. Hun har opptrådt i mange europeiske land og i 2019 gav hun ut albumet "A New World". Etter studier i Oslo og København og videreutdanning i New York, flyttet hun til Fredrikstad i 2020. Hun er gift og mor til ett barn.

Natasa Stojkovic Pavlovic

Kultur

Bio kommer snart

Dejan Pavlovic

Kasserer

Dejan Pavlović (50) ble født i Leskovac. Han bor og jobber i Norge (Oslo).  Han er gift og far til to døtre. Yrket hans er bilmekaniker.

Jelena Glamocanin

Serbisk skole

Jelena Glamocanin (44) ble født i Bela Crkva. Hun har en bachelorgrad i historie fra Universitetet i Beograd. Jelena bor og jobber for tiden i Fredrikstad og er mor til ei jente.